49+ Cengiz Topel Kışlası Kıbrıs Pics

49+ Cengiz Topel Kışlası Kıbrıs Pics. 8 ağustos 1964 tarihinde kıbrıs harekatı sırasında eskişehir'den kıbrıs'a, dörtlü kol komutanı olarak gönderilen şehit yüzbaşı. 1964 yılında rumlar'ı türk halkına karşı işledikleri insanlık dışı eylemlerden caydırmak için eskişehir'den kıbrıs'a, 4'lü kol komutanı olarak gönderildi.

39 tüm. 2. Mknz piyade taburu Cengiz Topel Kışlası Kıbrıs ...
39 tüm. 2. Mknz piyade taburu Cengiz Topel Kışlası Kıbrıs ... from lookaside.fbsbx.com
1964'te türk hava kuvvetlerinin kıbrıs'ta gerçekleştirdiği uyarı uçuşunda. Kalan anıt, kıbrıs barış harekatı sırasında şehit olan pilot yüzbaşı cengiz topel'in anısına inşa edilmiştir. (tarih belgeseli) kıbrıs erenköy'de 8 ağustos 1964 günü neler yaşandı?

İşkenceye maruz kaldığı oda restore edilip, bugun kıbrıs'ta bulunan cengiz topel kışlası'nda bulunmakta ve müze olarak kullanılmaktadır.

Kıbrıs'ta, 1964'te şehit edilen pilot yüzbaşı cengiz topel'in kullandığı uçağı düşüren yunan savaş gemisinin harekat subayı d. Kıbrıs mücadelesinde rum askerlerince esir alınarak şehit edilen pilot yüzbaşı cengiz topel, cumhuriyet döneminin ilk hava harp şehidi olarak tarihe geçti. Uğradığı oda restore edilerek, günümüzde kıbrıs'ta bulunan cengiz topel kışlası'nda müze olarak yer almaktadır. 8 ağustos 1964 tarihinde sırasında eskişehir'den kıbrıs'a, 4'lü kol komutanı olarak gönderildi.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url